Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(5179 niezalogowanych)
24 Posty

(ankaw)
Wiking
OK, ale co masz na mysli "nieswiadomie"? O ile przeszliscie do pracy w i innej firmie niz Norverft AS, powinniscie dostac nowa umowe z "nowym" pracodawca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(marekm)
Wiking
tak dostalismy umowe na stale z nowym pracodawca ale nav stwierdzil ze starej firmy sami sie zwolnilismy i niewazne ze nowa firma nas zwolnila z braku pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(ankaw)
Wiking
OK. Jak nastapilo zakonczenie umowy w starej firmie? Dostaliscie pisemne wypowiedzenie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(marekm)
Wiking
tak wypowiedzenie z braku pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(ankaw)
Wiking
Skoro macie to na pismie, na jakiej podstawie NAV twierdzi, ze rozwiazaliscie umowe sami?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
iRcio Wojtowicz
(corboloo)
Wiking
a ja mieszkam w Norwegii zaledwie od 2 miesiecy. Naprawde jestem mile zaskoczony otwartoscia i zyczliwoscia Norwegow. Przyjechalem tutaj w ciemno nie znajac nikogo, ale od przyjazdu poznalem okolo 200 Norwegow Nie znam jezyka norweskiego ale za to dobrze mowie po angielsku. Wiekszosc z zapoznanych osob bardzo duzo mi pomaga. Mieszkam za darmo u zapoznanego Norwega ktory sam zaoferowal mi wspolne zamieszkanie. Ze wzgledu na to ze jeszcze nie znalazlem pracy jestem bez grosza, aczkolwiek nie raz co niektorzy z w/w zapoznanych oferowali bezinteresownie roznego rodzaju pomoc wlacznie z wsparciem finansowym. Mieszkalem w Polsce sporo czasu gdzie nabawilem sie depresji i dopiero po przyjezdzie tu odzyskalem wiare w ludzie i samego siebie. Moim zdaniem Norwegia to naprawde piekny kraj, a Norwegowie maja niespotykana nigdzie pozytywna mentalnosc. Po moich spostrzezeniach to co czytam co niektorzy pisza na temat Norwegow jest zalosne. Zreszta nie do pojecia dla mnie jest to jak mozna oceniac innych ludzi. Zwlaszcza jesli jestesmy u nich goscmi. Pozdrawiam Zyczliwych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
Grzegorz Szymczak
(Gregory)
Początkujący
Pomieszkaj jeszcze parę lat ...a póżniej się wypowiadaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Slawomir Biskup
(kasiunia1)
Wiking
pracowałem 15lat w niemczech kiedys jak wchodziło sie do sklepu lub marketu nie wolno bylo rozmawiac po Polsku ponieważ ochrona słysząca polski jezyk i widząca polaków zaraz zjawiała sie przy nich i pilnowała bo kradli to prawda co piszą o nas i jest mi bardzo wtyd rozmawiając z norwegami ż e taką mamy opinie ,,kradną przemycają itd a tak cięzko sie wziąsc za prace tyle pracy na całym swiecie trzeba tylko chciec i troszkę wiary w siebie a nie ciągle liczyc na łatwizn e /// a może sie uda///
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Chyba niektórzy zapomnieli, że w Polsce częste są widoki jak na tym zdjęciu. Z drugiej strony Norwedzy też nie są święci. Każdy powinien ocenić najpierw siebie a potem krytykować innych niezależnie od narodowości. Pisząc takie artykuły stajecie jednoznacznie po stronie kato- narodowo-bylejakiej polskości i dołujecie rodaków. Piłsudzki powiedział że naród mamy wspaniały tylko ludzie kurwy i coś w tym jest.Pozdrawiam i więcej optymizmu niezależnie z której strony na nas plują.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
corboloo napisał:
a ja mieszkam w Norwegii zaledwie od 2 miesiecy. Naprawde jestem mile zaskoczony otwartoscia i zyczliwoscia Norwegow. Przyjechalem tutaj w ciemno nie znajac nikogo, ale od przyjazdu poznalem okolo 200 Norwegow Nie znam jezyka norweskiego ale za to dobrze mowie po angielsku. Wiekszosc z zapoznanych osob bardzo duzo mi pomaga. Mieszkam za darmo u zapoznanego Norwega ktory sam zaoferowal mi wspolne zamieszkanie. Ze wzgledu na to ze jeszcze nie znalazlem pracy jestem bez grosza, aczkolwiek nie raz co niektorzy z w/w zapoznanych oferowali bezinteresownie roznego rodzaju pomoc wlacznie z wsparciem finansowym. Mieszkalem w Polsce sporo czasu gdzie nabawilem sie depresji i dopiero po przyjezdzie tu odzyskalem wiare w ludzie i samego siebie. Moim zdaniem Norwegia to naprawde piekny kraj, a Norwegowie maja niespotykana nigdzie pozytywna mentalnosc. Po moich spostrzezeniach to co czytam co niektorzy pisza na temat Norwegow jest zalosne. Zreszta nie do pojecia dla mnie jest to jak mozna oceniac innych ludzi. Zwlaszcza jesli jestesmy u nich goscmi. Pozdrawiam Zyczliwych
Masz rację! Ja tu już mieszkam 20 lat i nie zamierzam wracać do Polski. Opiniami z tego forum się nie przejmuj, bo często piszą je zdjęci z rusztowań pół-debile i sprzątaczki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok